
 
 
Dear Customer: 
 
 
We have received your request for a Material Safety Data Sheet/Safety Data 
Sheet (MSDS/SDS) for a Johns Manville product. 
 
Johns Manville has determined that this product fits the OSHA definition of an 
"article" (see below). Therefore, according to the Scope and Application section of 
the OSHA Hazard Communication standard, 29 CFR 1910.1200 (b)(6)(v), this 
product is not subject to the standard and therefore an MSDS/SDS is not required.  
Johns Manville has authored a safe use instruction for additional product 
information. 
 

"Article" means a manufactured item other than a fluid or particle: (i) which is 
formed to a specific shape or design during manufacture; (ii) which has end use 
function(s) dependent in whole or in part upon its shape or design during end 
use; and (iii) which under normal conditions of use does not release more than 
very small quantities, e.g., minute or trace amounts of a hazardous chemical (as 
determined under paragraph (d) of this section), and does not pose a physical 
hazard or health risk to employees. (29 CFR 1910.1200(c)) 

 
If you have further questions, please contact our Product Safety Department 
at productstewardship@jm.com. 
 
 

Via Electronic Mail 


